[:es]Altres complements [:en]Altres[:]

[:es]La Col·lecció AdM també aplega altres complements com foulards, mantons, xals, mantellines, mocadors, corbates, guants, mitges, paraigües i parasols entre d’altres. Aquests objectes es classifiquen en diverses seccions que, tot i ser minoritàries, doten a la col·lecció d’una gran riquesa.

 

MANTONS, XALS, MANTELLINES, MOCADORS DEL COLL I CORBATES

Aquesta secció és molt variada, atesa la diversitat de tipologies, materials i èpoques que emmarca, però  ens serveix com a mostra d’alguns dels complements més habituals – i sovint bastant oblidats en el món del col·leccionisme tèxtil – d’època, tret dels mantons de Manila o les mantellines de blonda fetes a mà, que de sempre han estat peces molt celebrades.

 

GUANTS

Durant molts anys els guants, a més de ser una peça d’abric per a l’hivern, van ser un complement essencial en la indumentària femenina, així com ho havien estat també en un moment donat les mitenes que acabarien relegades a la indumentària regional. La Col·lecció AdM guarda valuosos exemplars de guants i mitenes des de mitjans del segle XIX.

 

MITGES

La Col·lecció AdM també guarda un seguit de mitges que comprenen des de mitjans segle XIX fins a finals del XX.

 

PARAIGÜES, OMBREL·LES, VENTALLS I ALTRES OBJECTES

Tot i que tampoc és una secció prioritària, la Col·lecció  AdM conserva  paraigües, ombrel·les i ventalls. En destaca la singularitat d’algunes peces, ja sigui pels teixits o per la seva muntura.

Altres objectes com ara perfums o peces de “packaging” ens ajuden a completar la imatge d’algunes marques d’època.

 [:]