[:es]Brodats i puntes[:]

[:es]BRODATS

El brodat ocupa un lloc destacat en el món tèxtil i en la història de la moda, sobretot pel que fa a les arts sumptuàries i la decoració d’interiors fins el segle XIX, i també en l’alta costura ja en el segle XX.

La Col·lecció AdM mostra alguns exemplars de brodats antics, a partir del segle XVII, la majoria europeus però també alguns d’orientals. Pel que fa al període del Modernisme se’n conserven un seguit de peces destacades, com també  pel que fa referència a l’alta costura feta a Barcelona entre 1940 i 1980, amb una bona representació de la casa de brodats Luguel, proveïdors de Pedro Rodríguez, Manuel Pertegaz, Santa Eulalia, Asunción Bastida o Carmen Mir, entre altres noms importants.

 

 

PUNTES

Tot i que les puntes no són una prioritat en la Col·lecció AdM, aquesta conserva alguns exemplars, sobretot de puntes en peça, ja siguin al coixí com en ganxet i també mecàniques, així com alguns fragments peculiars i algunes peces senceres com ara mantellines i tapets de diverses èpoques.

Un dels fons destacats de la col·lecció pel que fa a les puntes és el del dissenyador Art Déco Josep Palau Oller.

 

 

Des de la Col·lecció Antoni de Montpalau estem treballant per tal d’oferir més continguts sobre la col·lecció properament.

[:]