175è aniversari de Santa Eulalia

Botiga del Pla de la Boqueria, ca.  1920

El passat 6 d’abril de 2018 es van celebrar els 175 anys de la botiga Santa Eulalia amb una gran desfilada/processó orquestrada pel reconegut artista Antoni Miralda. L’assessor històric del projecte ha estat  Josep Casamartina Parassols, director de la Col·lecció Antoni de Montpalau,  qui es va encarregar de fer la tria i documentació dels 100 patrons que van conformar la desfilada.

La Col·lecció Antoni de Montpalau ha col·laborat amb Antoni Miralda i Santa Eulalia amb l’accés a tots els seu fons de peces d’indumentària, patrons, toiles i documents. Vint dels cent patrons que va formar la comparsa corresponien a vestits, abrics, jaquetes i monos de la nostra col·lecció.

Antoni Miralda amb patró d’una jaqueta de Santa Eulalia teixida per l’empresa Naulover, punt de llana de color negre amb ribets de punt de color verd i brodat al fil daurat, , ca. 1978, Col·lecció Antoni de Montpalau, donació Naulover.

La desfilada va arrancar del Pla de la Boqueria amb una comitiva encapçalada per 150 estudiants de teatre, dansa i disseny de diferents escoles de Barcelona portant els patrons, acompanyats d’una orquestra de 80 músics. Els patrons figuratius a gran escala representen peces que han resultat icòniques de la casa al llarg d’aquests 175 anys.

   

La performance s’ha inspirat en les processons i les desfilades de moda, sense ser una cosa ni l’altra. Partint del Pla de la Boqueria, primer lloc on es va establir la històrica botiga, ha enfilat el Passeig de Gràcia fins arribar a l’actual seu de Santa Eulàlia, al número 93 d’aquest mateix carrer.

Al caure la nit, Miralda va vestir la boutique amb un vestit de llums format per 50 patrons i més de 20.000 LEDS que van cobrir tota la façana de la botiga, fent referència a Santa Eulàlia Màrtir, recreant la creu en aspa i la faldilla de neu del retaule de la crucifixió de Santa Eulàlia (Museu Diocesà de Vic, segle XV).

 

Per a més informació consulteu: 

https://www.ara.cat/estils_i_gent/Teixint-moda-barcelonina_0_1989401041.html?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=ara

https://www.santaeulalia.com/es/175-anniversary.html